Orange Triad to cztery różne suplementy w jednym Zawiera kompleks witamin i minerałów Wzmacnia stawy Zwalcza wolne rodniki Poprawia trawienie, zwiększa wchłanianie składników pokarmowych Wzmacnia działanie układu odpornościowego Opakowanie starcza na 45 dni suplementacji
W jakim celu jest stosowany? Orange TRIad to kompletny suplement, przeznaczony dla ciężko trenujących sportowców, który łączy w sobie cechy czterech różnych środków o poczwórnym działaniu. Witaminy i minerały, środki wspomagające trawienie, wzmocnienie układu odpornościowego i stawów – właśnie te cechy charakteryzuje jedyny w swoim rodzaju suplement – Orange TRIad.
Witaminy - są to związki organiczne niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Ich podstawową rolą jest kontrolowanie reakcji chemicznych i procesów zachodzących w ciele człowieka.
Minerały - z kolei pełnią funkcje zarówno budulcowe, jak i regulujące. Są niezbędne dla zachowania prawidłowej struktury tkanek (np. wapń w kościach), oraz są niezmiernie ważne dla prawidłowego funkcjonowania ciała człowieka.
Glukozamina - to aminocukier, który występuje naturalnie w ludzkim organizmie, jest elementem chrząstek stawowych. Glukozamina wchodzi w skład proteoglikanów (związków białkowo – cukrowych), które są niezbędne do budowy tkanki chrzęstnej, nadaje jej gęstość i sprężystość. Co więcej, glukozamina występuje w mazi stawowej, dzięki czemu umożliwia odżywienie chrząstki stawowej, która jest pozbawiona własnych naczyń krwionośnych.
Chondroityna – odgrywa kluczową rolę w wytwarzaniu proteoglikanów, czyli najwazniejszych substancji budujących chrząstkę stawową. Łatwo wchłania się z przewodu pokarmowego i zostaje wykorzystane do budowy tkanek, z których złożone sa stawy. Ponadto, wykazuje działanie przeciwbólowe oraz zwiększa ruchomość stawów.
Wyciąg z nasion winogron - zawiera substancje zwane proantocyjanami, które charakteryzują się silnym działaniem antyoksydacyjnym, czyli zwalczającym wolne rodniki tlenowe. Wolne rodniki tlenowe są to substancje toksyczne, które powstają podczas naturalnych procesów metabolizmu, kiedy to składniki odżywcze są spalane z użyciem tlenu podczas produkcji energii.