Selina Naturally CELTIC SEA SALT 454G Sól Celtycka Jasnoszara Oryginalna
129,99 zł
Sprawdzanie dostępności produktu...
Celtic Sea Salt Light Grey Celtic to wyjątkowa odmiana soli morskiej, która została pozyskana z wybrzeży Morza Celtyckiego. Charakteryzuje się nie tylko smakiem, ale także bogactwem minerałów, które zawiera.
Sól ta jest całkowicie nierafinowana i zbierana ręcznie. Suszona przez słońce i wiatr, zatrzymuje wilgoć oceanu, blokując szeroką gamę niezbędnych pierwiastków śladowych. Swój jasnoszary kolor uzyskuje dzięki czystej gliniastej wyściółce pokładów solnych, w których jest zbierana.
Idealna do gotowania, pieczenia i nie tylko, nasza jasnoszara celtycka sól morska o pojemności 1 funta z możliwością wielokrotnego zamykania jest koniecznością w każdej kuchni. Jest to idealny wybór do napełnienia ceramicznego młynka lub przechowywania w spiżarni na wszystkie potrzeby związane z gotowaniem i pieczeniem.
Celtycka sól morska to autentyczna, nieprzetworzona sól z dziewiczych regionów przybrzeżnych. To wszystko jest naturalne, bez dodatków i przetwarzania. Dodatkowo jest to pożywny wybór, po którym możesz czuć się świetnie. Nasza klasyczna sól jest bardziej pożywna niż sól kuchenna, ponieważ zachowuje naturalną równowagę i spektrum niezbędnych minerałów, dostarczając organizmowi ponad 74 niezbędne minerały i pierwiastki śladowe. Odrobina tej soli morskiej to zdrowy dodatek do każdego przepisu!
Jasnoszara sól celtycka to bogata w minerały, całokrystaliczna (gruba), wilgotna sól, która jest całkowicie nierafinowana i zbierana ręcznie. Wysuszony na słońcu i wietrze, zatrzymuje wilgoć oceanu i zawiera szeroką gamę niezbędnych pierwiastków śladowych. Jasnoszary Celtic uzyskuje swój jasnoszary odcień dzięki czystej gliniastej wyściółce złóż soli, w której jest zbierany. Sól ta jest również niezweryfikowana pod kątem GMO, posiada certyfikat koszerności, ma niższą zawartość sodu i jest przyjazna dla paleo.
Celtic Sea Salt to oryginalna i ciesząca się największym zaufaniem marka soli morskiej, o której wspomina się w większej liczbie książek i czasopism kulinarnych i żywieniowych niż o jakiejkolwiek innej soli na świecie. Od 1976 roku staliśmy się marką krajową i światową, polecaną przez lekarzy i dietetyków ze względu na wyjątkowe właściwości zdrowotne oraz przez szefów kuchni ze względu na niepowtarzalny smak.